Utrechts Restauratiefonds

Lening:

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat er ook in monumentale panden energiebesparende maatregelen worden genomen. Om dit te stimuleren is er de Utrechtse Restauratiefonds-hypotheek.

De Utrechtse Restauratiefonds-hypotheek kan aangevraagd worden voor panden die niet gebruikt worden als hoofdverblijf. Voorbeelden zijn panden in eigendom van stichtingen, verenigingen of bedrijven, maar denk ook aan particuliere beleggers, verhuurders en eigenaren van tweede woningen. Eigenaren die het monument gebruiken als hoofdverblijf komen niet in aanmerking, voor eigenaar-bewoners is het mogelijk om de reguliere duurzaamheidslening bij de gemeente aan te vragen.

De panden die in aanmerking komen zijn: 

  • Rijksmonumenten
  • Gemeentelijke monumenten
  • Beeldbepalende panden in beschermde stads- en dorpsgezichten

De hoogte van de Utrechtse Restauratiefonds-hypotheek (energiebesparing) is afhankelijk van de subsidiabele kosten, die de gemeente vast stelt. De subsidiabele kosten zijn de kosten die gemaakt worden voor energiebesparende maatregelen in het monument. Het gaat om het treffen van isolerende voorzieningen voor wanden, kappen, vloeren en vensters en ook voor installaties die bijdragen aan verbetering van de duurzame energiehuishouding. 

Het maximumbedrag van de Utrechtse Restauratiefonds-hypotheek (energiebesparing) is 25.000 euro per monument. Voor grote monumentale gebouwen met een bruto inhoud van 10.000 m3 en voor complexen (bijvoorbeeld hofjes) geldt een maximum van de lening van 100.000 euro. Het minimumbedrag van de Utrechtse Restauratiefonds-hypotheek (energiebesparing) is 10.000 euro.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze lening. 

Bedrag min. 10.000- max 100.000
Aanbieder Restauratiefonds
Geldt voor
Einddatum
Combinatie mogelijk Ja

Meer weten over deze regeling?

Meer weten over deze regeling?

Naar de aanbieder

Deze regeling delen

MilieuCentraal.nl

MilieuCentraal.nl

Milieu Centraal helpt je duurzame keuzes te maken

Meer informatie
VerbeterUwHuis.nl

VerbeterUwHuis.nl

Op VerbeterUwHuis.nl vindt u handige tips om uw huis te verbeteren.

Meer informatie