Verzilverlening

Lening:

Is je woning meer waard dan de hoogte van je hypotheek? Wil je die overwaarde graag gebruiken voor een aanpassing aan je woning, bijvoorbeeld voor isolatie? En ben je 58 jaar of ouder? Dan biedt jouw gemeente de Verzilverlening aan. Je kunt de aanpassingen aan je woning dan financieren uit de overwaarde van je huis, zonder dat je maandlasten stijgen.

Waarom een Verzilverlening?

Als je al jaren in dezelfde koopwoning woont, is de kans groot dat je woning meer waard is dan de hoogte van uw hypotheek. Bijvoorbeeld omdat de woning meer waard is geworden. Of omdat je de hypotheek (gedeeltelijk) hebt afbetaald.

Wat is een Verzilverlening?

De Verzilverlening is eigenlijk een omgekeerde hypotheek. Door je hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, heb je mogelijk overwaarde opgebouwd. Deze overwaarde kun je gebruiken om je woning naar eigen smaak aan te passen. Zodat je comfortabel, veilig en duurzaam kunt blijven wonen.

Voor de Verzilverlening betaal je maandelijks geen rente en aflossing. De rente wordt jaarlijks bij de schuldrest opgeteld. Aan het einde van de looptijd, of bij verkoop van uw woning of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar moet de lening afgelost worden. De Verzilverlening heeft geen invloed op wat u maandelijks kan uitgeven. Bij verstrekking van de Verzilverlening houdt men rekening met je leeftijd en de huidige hypotheek om de overwaarde te bepalen.

Klik op de knop ‘aanbieder’ om te zien wat de voorwaarden in jouw gemeente zijn.

Bedrag variabel
Aanbieder Stimuleringsfonds Volkshuisvesting
Geldt voor
Einddatum
Combinatie mogelijk Ja

Meer weten over deze regeling?

Meer weten over deze regeling?

Naar de aanbieder

Deze regeling delen

MilieuCentraal.nl

MilieuCentraal.nl

Milieu Centraal helpt je duurzame keuzes te maken

Meer informatie
VerbeterUwHuis.nl

VerbeterUwHuis.nl

Op VerbeterUwHuis.nl vindt u handige tips om uw huis te verbeteren.

Meer informatie