Veelgestelde vragen

Over Energiesubsidiewijzer.nl

Hoe komen jullie aan de informatie die in de Energiesubsidiewijzer staat?

Provincies, gemeenten en andere aanbieders van subsidies en leningen kunnen via een aanmeldformulier zelf informatie invullen over de regeling. Milieu Centraal, de beheerder van Energiesubsidiewijzer.nl, controleert de informatie en vult waar nodig aan. 

Ik weet dat er in mijn gemeente ook een subsidie is, maar deze staat niet in de Energiesubsidiewijzer. Wat kan ik doen?

U kunt via subsidie@milieucentraal.nl laten weten om welke subsidie in welke gemeente het gaat. Wij zullen dan contact opnemen met uw gemeente en zorgen dat deze regeling zo snel mogelijk geplaatst wordt. 

Stel ik wil met subsidie een energiebesparende maatregel nemen, wat voor effect heeft zo'n maatregel dan op mijn energierekening?

Dat verschilt per woning. Op de website www.verbeteruwhuis.nl kunt u de kenmerken van uw woning invullen en krijgt u een indicatie van de maandelijkse besparingen op uw energiekosten. 

Ik zit in een VvE. Zijn er voor VvE's ook subsidies beschikbaar?

Jazeker. Kies bij het invoerveld 'Ik ben een...' de optie Vereniging van Eigenaren. U krijgt dan een overzicht van de subsidies en leningen die gelden voor Verenigingen van Eigenaars. 

Zijn er voor nieuwbouwwoningen ook subsidies?

Ja, sommige subsidies en leningen gelden ook voor nieuwbouwwoningen. Deze worden ook op Energiesubsidiewijzer.nl geplaatst. 

Een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. 

Over aanmelden nieuwe regeling

Wij krijgen binnenkort een regeling. Kan ik deze al doorgeven voordat die in werking is?

Ja, dat kan. U kunt uw regeling nu alvast aanmelden en de publicatiedatum vermelden. De regeling zal pas op deze publicatiedatum zichtbaar zijn op de Energiesubsidiewijzer. 

Mijn regeling staat er nog niet op

Er is een apart aanmeldformulier om uw regeling aan te melden. Heeft u dat al gedaan, maar is de regeling nog niet geplaatst? Neem dan contact op met Milieu Centraal, de beheerder van Energiesubsidiewijzer.nl

Een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.