Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Subsidie:

Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers (waaronder VVE's) die zelf duurzame energie willen opwekken kunnen subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De subsidie is afhankelijk van de gekozen maatregel. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2020, tenzij de subsidiepot voor die tijd al leeg is. 

 

Berekeningswijze subsidiebedragen

Vanaf 1 juli 2017 krijg je bij aankoop van een luchtwarmtepomp van 1 kilowatt of minder een basissubsidiebedrag van 1.100 euro. Voor warmtepompen met een groter vermogen wordt dat subsidiebedrag verhoogd met 100 euro voor elke kilowatt aan extra vermogen. Voor een warmtepomp van 5 kilowatt krijg je dus 1.100 + 400 =  1.500 euro.

De extra bonus voor zeer zuinige warmtepompen blijft in stand. Voor een warmtepomp met energielabel A+ krijg je 150 extra subsidie en met A++ 300 euro.

In de oude regeling tot 30 juni bestonden er twee categorieën met vaste subsidiebedragen voor lucht-waterwarmtepompen kleiner dan 10 kW:

  1. Warmtepompen met een vermogen tot 3,5 kW ( kregen 1000 euro subsidie)
  2. Warmtepompen met een vermogen van 3,5 tot 10 kW (kregen 2000 euro subsidie)

Voor apparaten die onderin de tweede categorie vielen (met vermogens rond de 4 kilowatt) zijn de verschillen in subsidiebedragen het grootst. Vanaf 1 juli zijn de subsidies voor die warmtepompen vele honderden euro’s lager. Voor warmtepompen met een vermogen onder de 3,5 kilowatt vallen de nieuwe vergoedingen wat hoger uit dan de oude.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidie.

 

Bedrag 1.100 euro of meer
Aanbieder RVO
Geldt voor
Einddatum 31 December 2020
Combinatie mogelijk Ja

Meer weten over deze regeling?

Meer weten over deze regeling?

Naar de aanbieder

Deze regeling delen

MilieuCentraal.nl

MilieuCentraal.nl

Milieu Centraal helpt je duurzame keuzes te maken

Meer informatie
VerbeterUwHuis.nl

VerbeterUwHuis.nl

Op VerbeterUwHuis.nl vindt u handige tips om uw huis te verbeteren.

Meer informatie