Subsidie groen dak, zonnepanelen en isolatie Leidschendam-Voorburg

Subsidie:

De gemeente Leidschendam-Voorburg  geeft in 2018 opnieuw subsidie  voor duurzame maatregelen aan woningen. Particuliere woningeigenaren kunnen met gemeentesubsidie hun vloer, wanden of dak laten isoleren of een groen dak en  zonnepanelen laten installeren. Nieuw is de optie om met subsidie een thuisaccu (voor het bewaren van zelf opgewekte stroom), een elektrisch inductiefornuis, infraroodpanelen of vloerverwarming aan te schaffen. Met deze uitbreiding wil de gemeente de overgang naar aardgasvrij wonen stimuleren. De subsidiepot voor 2018 bedraagt in totaal  € 200.000.

Burenbonus en groene daken

Enkele voorwaarden zijn veranderd ten opzichte van 2017. In 2018 kan iedereen die samen met andere inwoners duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, een beroep doen op de 'burenbonus'. Je hoeft dus niet bij elkaar in de straat te wonen.  Verder  is de maximale subsidie voor verduurzaming van woningen met energielabel D of lager, verhoogd naar € 5.000 (was € 2.500).

Veel mensen blijken een groen dak op hun schuur te leggen, dat vanwege de geringere oppervlakte veelal  minder kost dan € 1.000. Om de aanleg van groene daken verder te stimuleren is de minimale eigen investering verlaagd van € 1000 naar € 250.

Minder subsidie zonnepanelen

In 2017 is het doel van 9.000 m2 extra zonnepanelen (in 2020)  al behaald. Maar zonne-energie is belangrijk in het proces naar een energieneutrale of energieleverende gemeente. Ook leidt de aanschaf van zonnepanelen er vaak toe dat mensen nog meer energiemaatregelen treffen. Daarom is er nog steeds de subsidie voor zonnepanelen, maar is deze verlaagd.

Lees meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidieregeling.

 

Bedrag Tot € 5000
Aanbieder Gemeente Leidschendam-Voorburg
Geldt voor
Einddatum
Combinatie mogelijk Ja

Meer weten over deze regeling?

Meer weten over deze regeling?

Naar de aanbieder

Deze regeling delen

MilieuCentraal.nl

MilieuCentraal.nl

Milieu Centraal helpt je duurzame keuzes te maken

Meer informatie
VerbeterUwHuis.nl

VerbeterUwHuis.nl

Op VerbeterUwHuis.nl vindt u handige tips om uw huis te verbeteren.

Meer informatie