Subsidieregeling Duurzaam Bouwen Lelystad

Subsidie:

Gaat u een huis bouwen in Lelystad? De gemeente biedt een subsidieregeling aan om duurzaam en energiezuinig te bouwen. Kavelkopers kunnen (een deel van) de betaalde bouwleges terugverdienen. Hoe hoger uw isolatiewaarde, hoe beter uw energieprestatienorm.

Bedrag

De gemeente biedt een subsidieregeling aan om duurzaam- en energiezuinig te bouwen. Met deze regeling, genaamd Duurzaam Bouwen, kunnen kavelkopers (een deel van) de betaalde bouwleges terugverdienen. Voorwaarde is wel dat de woning duurzaam wordt gebouwd. Om dit te toetsen wordt gebruik gemaakt van een programma (GPR-gebouw). De hoogte van de duurzaamheidsscore bepaalt de hoogte van de tegemoetkoming. Hoe hoger de score, hoe groter het percentage van de bouwleges dat  terugverdiend kan worden (tot 100%!). De gemeente stelt deze licentie van het GPR-gebouw kosteloos ter beschikking aan de kopers van een kavel.

Voorwaarden

Voorwaarde is wel dat de woning duurzaam wordt gebouwd. Om de duurzaamheid te toetsen wordt gebruik gemaakt van een programma (GPR-gebouw). Dit programma vertaalt duurzaamheid naar een score, waarbij gekeken wordt naar de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Zie voor meer informatie, de link.

Bedrag Percentage van de bouwleges
Aanbieder Gemeente Lelystad
Geldt voor
Einddatum
Combinatie mogelijk Ja

Meer weten over deze regeling?

Meer weten over deze regeling?

Naar de aanbieder

Deze regeling delen

MilieuCentraal.nl

MilieuCentraal.nl

Milieu Centraal helpt je duurzame keuzes te maken

Meer informatie
VerbeterUwHuis.nl

VerbeterUwHuis.nl

Op VerbeterUwHuis.nl vindt u handige tips om uw huis te verbeteren.

Meer informatie